Multiszolg Bt.

Számlázó programok bejelentése

A 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet 21. §-a alapján a 2014. október 1-jét megelőzően beszerzett és 2014. október 1-jén még használatban lévő számlázó programok adatait az adóalanyoknak 2014. november 15-ig be kell jelentenie. A 2014. október 1-je és 2014. október 15-e között használatból kivont számlázó programokat ugyancsak 2014. november 15-ig kell a NAV-hoz bejelenteni. Ezt követően a bejelentési kötelezettséget a számlázó program használatbavételétől, illetve használatból való kivonásától számított 30 napon belül kell teljesíteni.

A rendelet szerint számlázó programnak minősül: a számla kibocsátására alkalmas számítástechnikai program, programfunkció, programmodul, ideértve az online számlázó rendszereket is.

Ennek értelmében a bejelentési kötelezettség kiterjed azokra a többfunkciós informatikai megoldásokra is – pl. komplex ügyviteli rendszerek – amelyek más funkciók mellett számla kibocsátására is alkalmasak. Online számlázó rendszer alatt az interneten keresztül elérhető, számlázó szolgáltatást nyújtó rendszer értendő.

Amennyiben Ön az általunk készített egyik számlázó rendszert alkalmazza, úgy a következő adatokat kell megadnia a SZAMLAZO elektronikus nyomtatványban:

Számlázó program neve: (általános elv, hogy a program névjegyében található nevet kell ide írni – a névjegy a súgó/segítség menüből nyitható)

Számlázó program azonosítója: cégünk nem ad külön azonosítót a programjaihoz, a programok nevei alapján azonosítunk (a partnereket pedig az adószámuk alapján).

Fejlesztőjének neve: MULTISZOLG Bt. (adószám: 21625402-3-06)

Értékesítőjének, rendelkezésre bocsátójának neve: ugyanaz (ügynöki értékesítés esetén is mi állítottuk ki a számlát / készítettünk szerződést a szoftverről)

Beszerzésének időpontja: a vásárlás / szerződés kötés dátuma

A rendeltetésszerű használatbavételének időpontját: minden esetben a rendszerben elkészült első számla dátumát kell itt megadni.

A Kereskedelmi Rendszer 2007 programunk online számlázó rendszerként is működtethető, amennyiben nem biztos benne, hogy Önnél milyen változatban működik kérdezzen bennünket.

KITÖLTÉS MINTA

A számlázó nyomtatvány kitöltése NEM ONLINE esetben:
– a program beszerzése dátum a program vásárlása / bérleti szerződés kezdete.
– a program használatának kezdete dátum az első számla kelte legyen.

SZAMLAZO

A számlázó nyomtatvány kitöltése ONLINE esetben:
– az igénybevétel kezdete dátum az első számla kelte legyen!

szamlazo_online

 

Webfejlesztés és ügyviteli rendszer programozás egy helyen